Farsang

Farsang

2023. február 24-én Farsangi mulatságot rendeztünk a Vikár János Művelődési Házban, melynek bevételéből az éves programokat, jutalmakat, ajándékokat finanszírozza a Diákönkormányzat. Az iskola tanulói szorgalmasan hordták össze a süteményekhez, tortákhoz, szendvicsekhez szükséges alapanyagokat, amit a büfében bárki megvásárolhatott. A süteményeket a szülői munkaközösség vezetője, Czirákiné Nagy Bernadett, a nyereménytortákat a DÖK vezető pedagógus készítette. Az iskola összes pedagógusa segédkezett a rendezvény lebonyolításában, a szendvicsek készítésében a szülői munkaközösség tagjai is részt vettek.

A zsűri nagyon nehezen döntötte el, hogy ki érdemelje a dobogós helyeket a 37 egyéni és a négy csoportos jelmezes közül. Négy osztály produkciója közül a Hupikék törpikék (2.b) első helyen, az Ősemberek (1.b) a második, a Gyümölcsök (4.b) a harmadik, Pinokkióék (3. o) pedig a negyedik helyen végeztek. Az egyéni versenyen a Trófea (1.b) első, Wensday (1.b) második, az Indiánlány pedig harmadik helyezést ért el.

A felvonulás után játékos, vidám táncversenyen szerezhettek jutalomcsokoládékat a tanulók, majd tombolahúzáson izgulhattak a résztvevők. A tomboladíjakat a Diákönkormányzat képviselői gyűjtötték, vásárolták, valamint érkezett felajánlás a kutasi kisboltokból, magánszemélyektől is. Külön köszönet a kutasi, a kisbajomi és a belegi önkormányzatok nagylelkű támogatásáért. A mulatságot zene, közös tánc zárta.

Megszakítás